25/9/09

Tesis petroleres

Català, castellano, English!
Bones a tots!

Durant aquests mesos he estat escrivint la tesina del master que he estat cursant a Holanda (que per cert ja he acabat i ara torno a Barcelona!). Bé, la qüestió és que aquesta tesina consisteix en fer un revisió de la informació disponible sobre un tema en 5 setmanes. El temps donat no és gaire com per fer una revisió sistemàtica i exhaustiva, però tot i així crec que els resultats són interesants i espero que siguin útils. En el meu cas vaig triar el tema de l'activitat petrolera a l'Amèrica del sud y els efectes en la salut dels indígenes que viuen a les regions afectades. Com que és un tema que m'agradaria que tothom en sabés un mica més doncs he decidit penjar la tesina per internet (de moment només 10 persones la poden baixar...si hi hagués una persona número 11 que m'ho digui i la repenjo!). Espero que si la llegiu la gaudiu! (Sempre podeu anar a la discussió i conclusions directament, hehe). Fins aviat! (en anglés!: aquí).

------------------------------------------------------------------------
Buenas a todos!

Durante estos meses he estado escribiendo la tesina del master que he estado cursando en Holanda (que por cierto ya he acabado y ahora vuelvo a Barcelona!). Bueno, la cuestión es que esta tesina consiste en hacer una revisión de la información disponible sobre un tema en 5 semanas. El tiempo dado no es demasiado como para hacer una revisión sistemática y exhaustiva, pero aun así creo que los resultados son interesantes y espero que sean útiles. En mi caso elegí el tema de la actividad petrolera en América del sur y los efectos en la salud de los indígenas que viven en las regiones afectadas. Como es un tema que me gustaría que todo el mundo supiera un poco más sobre ello pues he decidido colgar la tesina por internet (de momento sólo 10 personas la pueden bajar ... si hubiera una persona número 11 que me lo diga y la recuelgo!). Espero que si deciden leerla la disfruten! (Siempre pueden ir a la discusión y conclusiones directamente, jeje). Hasta pronto! (en inglés!: aquí).

-------------------------------------------------------------------------

Hi to everybody!

During these months I have been writing the thesis of the master that I have been studying in the Netherlands (which by the way I just finished and now I return to Barcelona!). Well, the point is that this thesis consist in a review of available information on a topic in 5 weeks. The time given is not enough to make a systematic and exhaustive review, but still I think the results are interesting and I hope will be useful. In my case I chose the topic of oil activity in South America and the effects on health of indigenous people living in the affected regions. AS I would like everybody to know about this topic a little bit more I decided to hang the thesis in Internet (only 10 people can download it... if there was an 11th person interested in it tell me and I will reupload it!). I hope you enjoy the read! (You can always go directly to the discussion and conclusions, hehe). See you soon! (in English!: here).

9 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Got it! De moment m'he quedat amb l'abstract, però ja t'avanço que me'l llegiré fijo. Què vols, vaig viure a l'Amèrica del Sud i vaig estar en zones indígenes. I sóc curiós :)

Un dubte: perquè vas passar uns mesos a CR, si l'objecte de la tesi és l'Amèrica del Sud?

Mireia ha dit...

Just després de penjar el post he pensat que confodria als qui m'heu anat seguint...bé, a Costa Rica hi vaig anar a fer el projecte gran del master i era sobre la caña de sucre (hi ha un post on explico una mica el projecte). D'altra banda hi ha la tesis del master, que és el que he publicat en aquest post i que tal com explico és un review. Pero no té res a veure amb la meva estada a Costa Rica, en realitat. La tesis la puc compartir perquè no pensem publicarla en cap journal, però els resultats de Costa Rica poca cosa puc dir fins que l'article que volem publicar estigui, doncs això, publicat! però us avisaré (segurament d'aquí uns mesos) quan així sigui!

Merci per l'interès!

Mireia

Mireia ha dit...

Per cert,

per celebrar el final dels estudis me'n vaig unes setmanetes a Equador! tu hi vas viure allà, oi Ferran? En part vaig a visitar les zones afectades per les petroleres ;). Segur que serà interessant!

Salut!

Ferran Porta ha dit...

Aaaaaara ho entenc! Dona, em tenies confós, haha :-)

Osti, a l'Equador?? Sí, exacte, allà vaig viure, a Quito. Quina sort tens! Deu haver canviat moltíssim; fa segles, que hi vaig viure, però era taaaaan bonic! M'agradarà molt que, si pots, ens pengis fotos i ens expliquis històries del país! (sense estrès, tu, només faltaria ;)

Disfruta molt l'estada!

Asimetrich ha dit...

Ei moltes felicitats per aquest projecte que has enllestit. El tema m'ha semblat molt interessant, així que m'he baixat el PDF i ja li he fet una primera ullada. Que vagin molt bé les merescudes vacances. Disfruta!

Ferran Porta ha dit...

Eo, Mireia! Espero que hagis passat unes bones Festes!

Que has tornat de l'Equador, ja? Que encara hi ets? Espero que ens n'expliquis moltes coses, quan puguis!

Rceords des de Berlin.

Mireia ha dit...

Hola Ferran!! Bones festes per a tu també! Ara has tornat a Berlín?? ja te n'has cansat de les terres catalanes? jo ara he tornat a Barcelona, on faig el doctorat 3 anys. Equador va ser genial! Quan tingui temps penjo alguna cosa...però la veritat és que no estic gaire motivada pel blog...em cal inspiració de nou! si vols em pots buscar pel facebook i afegir-me. Allà hi tinc 3 àlbums de fotos de Ecuador, i si no doncs al link que tinc a fotos Mireia n'hi ha un també ;).

Salut!

Mireia ha dit...

Per cert, no sé que passa que no em deixa posar noves entrades al blog...deu ser del temps que fa que no dic res...tu saps quin pot ser el problema?

Ferran Porta ha dit...

Apa, Mireia! Passo pel teu blog després de... bé, des de l'últim missatge, i veig que vaig deixar preguntes sense respondre!

Això del blog... osti, no sé perquè no et deixa publicar entrades noves; el temps que fa que no escrius no hauria de ser un motiu. Ni idea :(

Quan et vaig deixar el missatge del desembre era a Berlin de vacances (feia un any que havia tornat a Barcelona), però des de fa dos mesos... torno a viure a Berlin, hehe. Em va sortir una feina que buscava i buscava i buscava... i voilà!

Al final no he vist les fotos... perque no sé com trobar-te, a Facebook! Busca'm pel meu mail: ferranpo(a)gmail.com

Espero que estiguis bé. Fins aviat!