1/6/09

Tribut als músics

Ja fa dies que vull dedicar una entrada als músics del món. La idea em va venir al cap fa un mes quan estava al festival de Wageningen, en el cual es celebra el dia de la llibertat (el 5 de maig és quan Holanda va quedar lliure de soldats alemanys). Bé doncs, en aquest dia hi ha concerts des de les 12h fins a les 12h. Hi vénen músics d'arreu del món, des de locals, passant per grups catalans fins a "salserus" i "cumbions" de l'amèrica llatina. És dia per gaudir de la música, per descobrir grups diferents i per reconèixer la feina feta. Perquè amb cada nota que toquen alegren l'ànima de la gent, fan que un s'oblidis dels problemes i ajuden a desconectar, no és genial?? jo ho trobo fantàstic! i crec que poques coses com la música et poden fer sentir així. La música et fa volar, et fa vibrar, i a vegedes et dóna una energia que no te l'acabaries mai! sents que cada part del teu cos es mou, i no saps com. I jo encara diria més, fa que els teus pensaments negatius se'n vagin al fons del teu cos, aixefats pels teus peus mentre els mous, inclús amb la música clàssica!

I com es deu sentir el músic?? jo em sentiria genial de veure gent saltant, rient o fins i tot plorant de l'emoció mentre m'escolten. Quin poder que tenen a les seves mans, els músics!...ll¡astima que poques vegades apreciem el fet de tenir música tan aprop, tan variada i cada dia. El fet de tenir gent al voltant que ens dóna aquest regal. En l'actualitat, amb les noves tecnologies, amb només apretar un botó podem escoltar el que sigui, el que sigui! però la música no apareix així com així, hi ha una feina darrera, un esforç i un passió. I jo animo a tothom a conèixer cada dia nous sons, noves melodies d'arreu del món, que ens facin viure noves sensacions.

Així doncs, el meu post va avui va dedicat a tots els músics del món, que ajuden a que la realitat en el que vivim sembli menys caòtica quan les notes dels seu instruments i cordes vocals arriben a la nostra oída! MOLTES GRÀCIES! you just make me feel so much better!

3 comentaris:

Asimetrich ha dit...

Ben fet, s'ho mereixen. Pel que dius de conèixer nova música, ara amb les noves tecnologies és més fàcil que mai. El costat fosc, però, és el pirateig. Suposo que els músic (sobretot la indústria musical) hauran de trobar nous camins, perquè posar barreres a internet cada cop és més difícil.

Ferran Porta ha dit...

Bona, la teva dedicatòria. És ben cert, que la música fa sentir taaantes coses, segons el nostre moment i el tipus de música que estiguem escoltant... És com una medicina, que ens permet deixar de banda maldecaps, ni que sigui per una estona. Us imagineu que la música no existís??

Mireia ha dit...

Mai sense música!! crec que la gent estaria hiperdeprimida.