22/4/09

Volcans Mombacho i Masaya / Mombacho & Masaya volcanoes

A pocs minuts de Granada queda el volcà Mombacho. Com ja vaig dir en l’anterior post en una de les explosions que va fer fa uns 40000 anys va donar lloc a les illetes de la ciutat. El volcà té 4 cràters, els quals es poden visitar veure tots si es va amb un guia del parc, la volta dura 4h però anant a pas molt tranquil. Nosaltres vam fer la ruta de 1.30h perquè no teníem més temps. En aquesta volta es veuen 3 dels cràters.

Per pujar a dalt del volcà s’aparca a un pàrking a la base del volcà i després un camió et puja fins a dalt del cràter. Si es va a peu crec que es tarda com 1.30h.
La vista que es té val la pena i és interessant saber sobre la història del volcà i la seva flora i fauna. Si es pot recomano passar més temps a dalt i fer la volta del 4 cràters.
Després vam anar a Catarina, un dels pobles blancs (que encara no he descobert perquè els anomenen així) de la zona. Des d’allà es pot veure la Laguna Apoyo i també s’hi poden comprar records a bon preu (unes sandàlies 4$). Tot seguit vam anar a la ciutat de Masaya, per veure el famós mercat (el nou, l’antic és més car, hehe). En aquest mercat les coses són un pèl més barates i la varietat és immensa. També s’hi pot comprar CD’s pirata per 1$ amb música típica del país. Al mig del mercat hi ha una soda on una súper cuinera prepara uns combinats boníssims i ben barats (2.5$). Si hi aneu, aprofiteu!.
Ja després vam tornar cap a Granada, a descansar i gaudir de nou de l’ambient de la ciutat.


El següent dia vam fer el volcà Masaya, on s’hi pot anar amb bus, que et deixa a l’entrada. Després pots pagar 2.5$ i pujar amb bus els 6km o bé anar caminant i fer autoestop :P. A mi personalment aquest volcà em va agradar molt més que el Mombacho. L’activitat volcànica és impressionant i les vistes també són boniques. En realitat el volcà Masaya pròpiament està adormit. Es pot fer la volta al voltant per veure des de l’altre cantó la Laguna Masaya. El que està actiu és el Nindirí, que queda al costat. Té un cràter força gran, amb fum constant sortint. A la nit es pot veure el color rogenc al fons de foradot, però nosaltres no ens hi vam poder quedar, llàstima. També es poden visitar unes coves, amb guia, per només 1.5$.

Al marxar vam passar de nou per Masaya només per menjar al mercat :D. Ens venia massa de gust! (feia bons bístecs i puré de patata).

A la nit vam menjar una bona pizza a Granada per dir adéu a la ciutat i al país!

Fotos aquí i aquí!

2 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Es pot sentir "morriña" d'un lloc on NO has estat? És el que sento! M'encantaria conèixer tots aquests llocs que ens estàs explicant!

Mireia ha dit...

Hola Ferran!

Jo crec que si, així que no et sentis malament per la teva morriña. ;) I espero que un dia puguis viatjar per aquests racons del món i que ho puguis gaudir amb intensitat!

Salut!

Mireia