29/9/08

Contradiccions / Contradictions

Avui he tingut ganes de rescatar aquest post que vaig posar al meu antic fotolog, però aquest cop hi he afegit quatre cosetes:

Ahir estava navegant per la pàgina de WWF. Com ja sabeu és una ONG que lluita per preservar el mediambient i tal. Una de les seves protestes per salvar el mar va ser la que veieu a la foto. A pesar de que la inten
ció és bona em pregunto si tot aquest plàstic que van fer servir per a l'activitat mereixia la pena. Vull dir, no és com una contradicció?? és més, no és una contradicció?? a vegades crec que hauriem de qüestionar més com fem les coses. Aquest tipus de contradiccions les veig més sovint del que m'agradaria, especialment en aquest tipus d'actes, on hi ha molt color, molta alegria i que bonic i joiós és tot però on l'escència del missatge es perd o fins i tot es perverteix. I el més greu és que passi sense voler (o no, depén del cas). Per a mi, un exemple descarat del que explico ara és la Expo de Saragossa d'aquest any (veure document Greenpeace i Expo-no), on es parlava de l'estalvi d'aigua, preservar el medi, etc i després allò era un complex turístic amb milers de metres quadrats de carreteres, carrers, edificis, ponts, etc. (de fet en aquest cas la Expo era una excusa per fer calers).

És cert que a vegades cal sacrificar certes coses per poder obtenir-ne d'altres, però cal fer un balanç i ser crítics i conseqüents amb els nostres actes.

Només espero que aquests nens de la foto no tiressin els flotadors al cap de 4 dies...podria ser que anéssin a parar al mar...


-------------------------------------------------------------------------------------
Today I felt like rescuing an old post I had in my forgotten fotolog. This time I added some things:

Yesterday I was checking the webpage of WWF. As you know it is a NGO that fights to save the environment, etc. One of the protests to save the sea was the one you can see in the picture. Although the intention was good I ask to myself if all that plastic was worth. I mean, isn't it like a contradiction?? Indeed, isn't it a contradiction?? sometimes I think we should question ourselves about the things we do and how we do them.
I see these kind of contradictions more often than I would like to, especially in these sort of activities, where there is a lot of color, a lot of joy and everything is so beautiful but the essence of the message gets lost or even becomes perverted. And the saddest, sometimes it happens without realizing about it. In my opinion, a cheeky exemple is the Expo of Zaragoza (Spain) of this year (check document Greenpeace and Expo-no), which was meant to make people aware about saving water, preserving the environmenton, etc but then it turned to be was a turistic complex, with thousands of squared meters full of streets, roads, buildings, bridges, etc. (actually it was an excuse to make money in this case).

It is true that sometimes it is necessary to sacrifice certain things to get other ones, but it is also necessary to be critic and consistent with our actions.

I just hope the children from the picture didn't throuw away the rubber rings after 4 days...they could end up in the sea...

7 comentaris:

Ferran Porta ha dit...

Ben vist! I mira que són coses òbvies, el que comentes. Sembla mentida que no hi pensin, els qui duen a terme certes accions reivindicatives, que els pot sortir el tret per la culata si no hi posen prou cura.

Josep ha dit...

Molt bona!
Una assignatura de la llicenciatura en ciències ambientals és Medi Ambient i Societat. I es tracten temes com aquests.

Anònim ha dit...

A part de la incoherència del que han fet, el tema és que tampoc porta cap a res aquesta protesta, els industrials i demés escòria social se'n foten de tot això, és per això que el que cal és una mica més d'acció directa, anar a casa dels porcs que embruten i deixar-los la merda que es pugui recollir (incloses substàncies tòxiques, aviam si el seu fill creix amb quatre ulls o algo aixi) , i que estiguin tranquils, que si ho fan amb intel·ligència legalment no els faran res, perquè tindran molt recolzament social.
Agur.

Anònim ha dit...

estic d'acord amb ton germà.

Buho

Mireia ha dit...

Merci pels comentaris. Alguns més radicals que d'altres.

Josep, interessant aquesta assignatura, ja m'agradaria haver-ne fet alguna així a biologia...tot el dia amb la cèl·lula i proteïnes...

Lo nen, tu sempre tan radical :D.

Buho, em sorprens! tu tb ets una radical ara?? :D.

Salut! i merci de nou!

Josep ha dit...

Doncs anima't! Ciències Ambientals és una carrera molt guapa.
Molta biologia, molta química, geologia, física, una mica d'economia, una mica de sociologia, una mica d'enginyeria...

La fan a la UB, la UAB, la UdG i la UNED.

Xavi ha dit...

La Expo de Saragossa és la punta del iceberg. Pel que em va contar la meva mare que hi va anar, no hi veig altra cosa que una orgia de consum. Apart que les construccions en sí, són això...negoci poc respectuòs amb el medi ambien: la obra per l'obra.